INTENSIVKURS 16850 kr

Inkl. teoriavgift, bokpaket, 30 st körlektioner á 35 min, risketta, halkbana, lån av bil till prov.

Intensivutbildning för B och A körkort

Boka din intensivutbildning för bil eller motorcykel. Ring 035-122 122 eller kontakta oss via mail. Körkortcenter i Halmstad har för närvarande, Sveriges bästa pris!

Intensivutbildning är ett roligt sätt att ta sitt körkort på. Här hos oss i Halmstad kan du välja att ta hela utbildningen för ditt körkort på tre veckor alternativt vår grundkurs på två veckor. Ska du däremot ta MC-kort kan du fixa det på en vecka. Det enda du behöver är giltigt körkortstillstånd och legitimation. Behöver du boende under de veckorna du är här, har vi det med.

Ni som kommer från Stockholm har bra möjligheter att ta flyg hit, till bra priser. Halmstad har också bra tågförbindelser för er som kommer från Göteborg, Malmö, Helsingborg, Jönköping, Borås, Kungsbacka, Alingsås eller andra städer. Vi kan hämta upp er vid ankomsten!

Intensivkurs 2 veckor – 18 körlektioner eller Intensivkurs 3 veckor – 30 körlektioner
Teori, bokpaket, körlektioner á 35 min, risketta, halkbana, teoriprov och körprov inklusive lån av fordon. Se gällande prislista.

Gör en kostnadsfri intresseanmälan, helt utan förpliktelser, så hör vi av oss till dig, svarar på dina frågor och hjälper dig med bokning av intensivkurs om du vill göra den hos oss.

Information om våra intensivutbildningar

Körkortstillstånd

Du måste ha ett körkortstillstånd för att kunna anmäla dig till en intensivkurs.
Förkunskaper:
För att en intensivkurs på tre veckor har vi inga direkta krav på förkunskaper, vårt mål är att få våra elever klara inför uppkörning och behövs det fler lektioner utöver de som ingår i kursen så gör vi vårt bästa för att få in det för att få utbildningen komplett. Samma gäller åt andra hållet, behöver man inte alla lektioner som ingår i kursen så får man tillbaka pengar för de som inte utnyttjas.
För att intensivkurs på två veckor ska fungera så behövs mycket förkunskaper och man får gärna ha kört mycket på en trafikskola tidigare. Sätt dig ner i lugn och ro tillsammans med din handledare/lärare och fundera på vad du faktiskt kan idag, och vad du kan hinna med att träna på inför din kurs. Här vi försökt att så tydligt som möjligt redogöra för vad du behöver kunna när du påbörjar din utbildning på två veckor hos oss:

  1. Du ska kunna krypköra och förstå hur kopplingen fungerar, detta tränar du bäst på en tom parkeringsplats. Krypkörning är att kunna ta sig framåt med hjälp av bara kopplingen– alltså INGEN gaspedal.
  2. Du ska kunna växla upp 1-2-3:ans växel och likadant ska du kunna växla ner 3-2-1:an.
    Du ska kunna avgöra med hjälp av hörsel och känsla när det är dags att växla. Lämpligt övningsområde är lugna bostadsområden.
  3. Du bör ha provat på att stå stilla i en svag uppförsbacke med bara hjälp av koppling, och med koppling och gas lugnt kunna få bilen från stillastående till rullning.
  4. Du bör ha provat på att backa rakt bakåt samt runt ett hörn i krypkörningshastighet.
  5. Du bör ha provat på att parkera intill en annan bil.
  6. Du bör kunna använda alla speglar, samt veta hur ”döda vinkeln” fungerar
  7. Du bör ha trafikvana.

Tänk på att ju mer du kan när du börjar, desto enklare och fortare kommer din utbildning att gå.
Känner du att ovanstående stämmer så kan denna utbildning vara något för dig. Om du inte har dessa kunskaper rekommenderar vi inte en två veckorskurs!

Upplägg

Du ger dig nu in i en rolig men också väldigt hektisk period. Det du ska göra på två-tre veckor, tar oftast fyra till sex månader att göra i normalt tempo. Vi måste ha tillgång till dig måndag – fredag, mellan kl 07:30 – 17:40. Du kan inte ha några andra tidskrävande aktiviteter igång, utan det är bara körkort som gäller. Under dina kursveckor kör du 1-4 körlektioner om dagen och studerar teori resten av tiden. Då det är självstudier online som gäller, så måste du ta eget ansvar för att dina studier blir genomförda. Vi på skolan finns såklart där för att hjälpa och stötta. Du kommer även genomföra riskettan, halkbanan och ett B-prov (tränings-uppkörning)under dina kursveckor. Proven på Trafikverket bokar vi in i slutet på din sista kursvecka alternativt början på veckan därpå, detta beroende på vad Trafikverket har för tider att erbjuda.

Betalning

Betalning av kursen ska ske senast två veckor innan kursstart. Detta gäller även avbokning, det ska ske senast två veckor innan för att avbokningen ska ske utan avgift. Avbokar man för sent tas en administrativ avgift på 10 % av kursavgiften ut. Givetvis är sen avbokning med läkarintyg giltig utan avgift.
Vi följer STR´s praxis om återbetalning till privatkund.

Funderingar

Har du funderingar angående informationen så ring oss gärna.

Bokning

Vill du försäkra dig om en plats så ring oss redan idag! Vi behöver oftast minst 4 veckors varsel.
Kursstarter sker varje måndag, året runt, i mån av plats.