Personbil

B-körkort

Ett B-körkort skapar möjligheter. Du blir mer attraktiv på arbetsmarknaden och mindre beroende av andra för att transportera dig. Vi följer ett väl beprövat upplägg som anpassas till varje individ så att just du får bästa möjliga trivsel, effektivitet och kvalitet i din utbildning. Har du redan bestämt dig och vill skriva in dig så gör du det här:

1. Allra först

Innan du börjar övningsköra - hemma eller på trafikskolan - behöver du ett körkortstillstånd. Du ansöker på Transportstyrelsen.se. Vi kan hjälpa dig med den synundersökning som krävs.

Vill ni träna hemma krävs det att ni går en introduktionskurs. Den bokar du enkelt här i vår e-handel.

Första steget till ditt körkort är att boka en testlektion. Testlektionen +1 ingår i vårt startpaket, i startpaketet ingår även vårt digitala studeringsmaterial. Även detta kan du köpa i vår e-handel.

2. Teori/praktik på ett modernt sätt

Det moderna sättet att lära sig köra bil är att teori och praktik har en tydlig sammanflätning. För dig som elev ger vår digitala plattform dig en röd tråd. Se lite av detta på filmen nedan.

Det digitala systemet ger dig kunskaper, testar dig genom e-bok, övningar, tävlingar och 100-tals olika tester. Sen genomför du körlektioner med en av våra duktiga lärare.

Vi gör en personlig plan på din utbildning och har du önskemål om att få en tidig plan så ordnar vi det efter att du kört en testlektion.

Vi har erfaren personal som bemöter dig på ett personligt och professionellt sätt. Vi är för mångfald och anser att vi måste anpassa utbildningen efter dig och dina behov.

bild21

3. Riskettan och risktvåan

Vid dessa två tillfällen måste man ha med sig giltig id-handling.

Riskettan anmäler du dig smidigt till via vår e-handel

Riskettan handlar om riskbeteenden som har särskilt stor betydelse för säkerheten. Hur alkohol, droger och trötthet påverkar körning och omdöme. Kursen varar i 3.5 timmar och den genomförs här på trafikskola.

Risktvåan är en kombinerad teoretisk och praktisk del.
Den handlar om hastighet, säkerhet och körning under särskilda förhållanden.

Risktvåan bokas in i samråd med din trafiklärare.

Riskettan och Risktvåan måste vara genomförda och godkända innan du gör ditt kunskapsprov.

4. Kunskapsprov och Körprov

När du har genomgått din utbildning på trafikskolan och riskutbildningen är avklarad är det dags och genomföra ditt kunskaps- och körprov. Kunskapsprovet genomför du i Trafikverkets lokaler, kom i tid. Dagen för körprovet möts vi på trafikskolan för ett sista pass innan det är dags. Vi kör sen till Trafikverket där provet börjar. Självklart använder du trafikskolans bil som du är van vid.

 

bild5

Intensivkurs för B-kort

Har du fullt upp, då kanske det passar dig att ta körkortet på kort tid.

Vi erbjuder intensivkurser året runt och vi försöker anpassa utbildningen efter dina önskemål och förkunskaper.

Vi hjälper dig att boka in körlektionerna, halkan och riskettan. Vi bokar även in kunskapsprovet och uppkörningen på Trafikverket.

Vi kan erbjuda boende under denna kurs, begränsat antal platser.

Ditt körkortstillstånd ska vara godkänt när vi bokar din kurs.

Kontakta oss för mer info